CEG ideeënwedstrijd

Ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan organiseert het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) een ideeënwedstrijd. Iedereen kan meedoen. De winnaar presenteert zijn onderzoek, project of visie rond gezondheid en ethiek op het CEG-jubileumsymposium aan demissionair minister Kuipers van VWS en een groot gezelschap van onderzoekers, beleidsmakers en professionals uit de gezondheidszorg. De presentatie moet een Pecha Kucha zijn.

Wat houdt de Pecha Kucha in?

Een Pecha Kucha is een voorstelling van 20 afbeeldingen met een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt precies 20 seconden getoond. De presentator geeft live commentaar. De beelden bevatten bij voorkeur geen tekst of getallen. Je moet dus creatief en to the point zijn.
Bekijk hier alle ins en outs over een Pecha Kucha website van Judith de Bruijn

Hoe verloop de wedstrijd?

Een jury nomineert uit de aanmeldingen 5 ideeën. De 5 genomineerden worden uitgenodigd voor een lunch en workshop bij het CEG op de  Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag waar ze het CEG en elkaar leren kennen. Ze krijgen tips en tricks en kunnen alvast onder begeleiding werken aan hun Pecha Kucha. Op 26 september 2023 presenteren de genomineerden hun Pecha Kucha op het CEG-jubileumsymposium van het CEG. De jury, onder voorzitterschap van Jet Bussemaker kiest de winnaar. De presentaties worden beoordeeld op inhoud en vorm.

Winnaar Pecha Kucha:
De winnaar mag later op de dag de Pecha Kucha nogmaals presenteren voorafgaand aan de Els Borst lezing. In aanwezigheid van demissionair minister Kuipers van VWS en alle bezoekers van het symposium. Natuurlijk wordt ook de pers uitgenodigd. Video-opnames van alle vijf genomineerde Pecha Kucha’s komen op de website van het CEG.