Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht

Het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht (CBMER) werd in 1986 opgericht door professor Roger Borghgraef, groepsvoorzitter Biomedische Wetenschappen, in aanwezigheid van de Amerikaanse moraaltheoloog en bio-ethicus R.A. McCormick, die in datzelfde jaar een doctoraat honoris causa kreeg van de K.U.Leuven.

Het Centrum is volledig geïntegreerd in de Faculteit Geneeskunde en de Groep Biomedische Wetenschappen van de K.U.Leuven. De Faculteit Geneeskunde en de commissie voor medische Ethiek van faculteit dragen samen met de U.Z. Gasthuisberg bij tot de organisatorische ondersteuning van het CBMER.

In de afgelopen jaren is de onderzoeksstaf van het CBMER aanzienlijk uitgebreid. Momenteel bestaat de staf uit moraaltheologen, moraalfilosofen, juristen medisch recht, verpleegkundigen en onderzoekers van andere centra en universiteiten. De directie van het Centrum wordt gevormd door de professoren Paul Schotsmans, gewoon hoogleraar medische ethiek, en Herman Nys, gewoon hoogleraar medisch recht.

Professor Jos Vermylen, voorzitter van de commissie voor medische ethiek, is eveneens belast met de training in professionele ethiek voor artsen en is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum.

CEG gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.