J. (Julianne) Meijers MSc MSM

J. (Julianne) Meijers MSc MSM

Julianne Meijers is voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Bartiméus Sonneheerdt: een expertise-, zorg- en onderwijsorganisatie die mensen die blind of slechtziend zijn ondersteunt.

Loopbaan

Julianne Meijers is opgeleid als medisch bioloog. Zij werkte 23 jaar in het UMC Utrecht, waarvan de laatste 8 jaar als manager zorg van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daar werkte zij vanuit de visie dat de zorg in het kinderziekenhuis breder is dan kindergeneeskundige behandeling alleen: de zorg heeft tot doel om kinderen te helpen opgroeien tot zo gezond mogelijke volwassen, ondanks hun ziekte, trauma of beperking. Ook maakte zij zich sterk voor de concentratie van specialistische zorg, door de uitbreiding van het kinderhartcentrum en de komst van het Prinses Maxima Centrum naar Utrecht.

In 2014 maakte Meijers de overstap naar de gehandicaptenzorg, als lid van de Raad van Bestuur van Siza, een organisatie die mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking ondersteunt. Eind 2021 werd zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Bartiméus. Meijers heeft in haar bestuurlijke loopbaan ervaring opgedaan met verschillende portefeuilles, zowel op het gebied van kwaliteit van zorg als bedrijfsvoering. Ook heeft zij zich daarnaast sterk gemaakt voor het ontwikkelen van lokale en landelijke samenwerkingsverbanden, met als doel de mogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten. In het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, waar zij van 2016 tot 2021 lid van was, was zij actief op het gebied van kwaliteit, informatiebeleid en innovatie.  

Meijers is in haar loopbaan geïnspireerd door de academische wereld en gegrepen door de gehandicaptenzorg, waar ethische dilemma’s aan de orde van de dag zijn. Haar drijfveer is om de zichtbaarheid en de positie van kwetsbare mensen in de maatschappij te verbeteren.