Prof. dr. B.J. (Bart-Jan) Kullberg

Prof. dr. B.J. (Bart-Jan) Kullberg

Functie
Voorzitter Gezondheidsraad
E-mailadres
info@gr.nl

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg is sinds 1 januari 2020 voorzitter van de Gezondheidsraad. Bart-Jan studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aldaar in 1992. Sindsdien is hij werkzaam in het Radboudumc als internist-infectioloog en opleider. Sinds 2003 werkt Kullberg als hoogleraar Interne Geneeskunde en Infectieziekten aan het Radboudumc.

Loopbaan

Bart-Jan Kullberg heeft meer dan 35 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. Hij deed onderzoek op gebied van afweer tegen infecties, pathogenese en behandeling van levensbedreigende schimmelinfecties, behandeling van lymeziekte, en antibioticabeleid. Hij bekleedde vele landelijke en internationale functies op gebied van behandelrichtlijnen en goed gebruik van antibiotica.

Voordat Bart-Jan voorzitter werd was hij al goed bekend met het werk van de raad. Sinds 2011 was hij als commissielid betrokken bij meerdere adviezen en in 2015 werd hij lid van de Beraadsgroep Gezondheidszorg. In 2015 is hij eveneens benoemd tot lid van de Gezondheidsraad.

De functie van voorzitter van de Gezondheidsraad is een deeltijdfunctie. Daarnaast blijft Bart-Jan Kullberg verbonden aan het Radboudumc.

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Mycoses Study Group - Education and Research Consortium (advisering, onbezoldigd)