Drs. Carel Jansen

Drs. Carel Jansen

Functie
Projectleider jubileum
Telefoonnummer
06-12 44 58 43
E-mailadres
cj.jansen@raadrvs.nl

Technisch is steeds meer mogelijk, mensenhanden komen we tekort. De gezondheidszorg loopt tegen grenzen aan. Meer dan ooit moeten we aan de slag met duivelse dilemma’s en schier onmogelijke keuzes. Ethiek kan hierbij helpen. Binnen het CEG draagt Carel graag zijn steentje bij aan de weg naar een gezonde samenleving.

Ik bewonder Hugo Heijmans, kinderarts en voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Tijdens een studiereis langs kinderziekenhuizen in Marokko zag ik hem bij elk kind door de knieën gaan en op niveau contact maken. Hugo zag eerst de mens, dan de patiënt en keek daarna pas naar de ziekte.

Loopbaan

Sinds 2008 werkt Carel als zelfstandig communicatie- en organisatieadviseur op het terrein van gezondheidszorg en wetenschap. Vooral daar waar vertellen, verbinden en vernieuwen een rol spelen. Bij communicatie draait het om meer dan de boodschap alleen, vindt hij. Uiteindelijk draait het om mensen. De mensen met wie en voor wie je werkt.

Na zijn opleiding Hoger Bedrijfskader aan de HTS in Eindhoven studeerde hij Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij 10 jaar als TV-maker mee aan een groot aantal -vooral documentaire- televisieprogramma’s voor de publieke omroep. Aansluitend was hij 9 jaar hoofd communicatie bij ZonMw.