Prof. dr. W.A. (Pim) van Gool

Prof. dr. W.A. (Pim) van Gool

Functie
Voorzitter Gezondheidsraad
Telefoonnummer
0703407520

Pim van Gool is sinds 1 september 2012 voorzitter van de Gezondheidsraad. Pim (1957) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aldaar op dierexperimenteel onderzoek naar hersenveroudering, verricht bij het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek.

Van Gool heeft ruim 29 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. In 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar in de neurologie, in het bijzonder de dementieën. In dit verband deed hij onderzoek naar doelmatige diagnostiek, nieuwe geneesmiddelen, prionziekten en preventie van dementie. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met onderwerpen buiten de neurologie zoals onderzoek bij verstandelijk gehandicapten, primaire gezondheidspreventie, en forensische psychiatrische aandoeningen.

Sinds 2005 is hij lid van de Gezondheidsraad. Hij was als lid en voorzitter actief in verschillende Gezondheidsraadcommissies, landelijke richtlijnenwerkgroepen, wetenschappelijke en maatschappelijke adviesraden en één van de permanente wetenschappelijke adviesgroepen van de European Medicines Agency (EMA).

Zijn brede klinische achtergrond, zijn ruime onderzoekservaring en bestuurlijke ervaring in zowel nationale als internationale context, vormen een goede basis voor het werk van de voorzitter van de Gezondheidsraad.

Binnen de Gezondheidsraad is Pim voorzitter van de Presidiumcommissie en van de Beraadsgroep Gezondheidszorg.