Conferentie over de financiële prikkels ter bevordering van een gezonde leefstijl

Je gezondheid wordt sterk beïnvloed door je leefstijl. Overheden nemen dan ook allerlei maatregelen om een gezonde leefstijl bij hun burgers te bevorderen. Maar hoe ver kan de overheid gaan om de burger te stimuleren om gezonder te leven? In hoeverre kan de overheid zich bemoeien met iemands leefstijl? En in welke mate kan de overheid burgers verantwoordelijk stellen voor hun leefstijl als je in ogenschouw neemt dat hun leefstijl en gezondheid mede wordt bepaald door hun sociaal economische positie?

Op woensdag 6 november 2013 organiseren het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) en de European Observatory on Health Systems and Policies een internationale conferentie over de wenselijkheid en effectiviteit van financiële prikkels ter bevordering van een gezonde leefstijl.

Op de conferentie zal door experts uit binnen- en buitenland uitgebreid worden stil gestaan bij zowel de ethische als de praktische kanten van dit vraagstuk. De deelnemers van de conferentie zullen hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Voor nadere toelichting en vragen kunt u contact opnemen met het CEG, Simba Mosis: sa.mosis@rvz.net.