CEG geeft workshop op jubileumcongres Week van Reflectie

Op maandag 20 november geeft het Centrum voor Ethiek en Gezondheid de Workshop “Is veilige zorg ook altijd goede zorg?” tijdens het jubileumcongres Week van Reflectie.

Een cliënt die zich veel verslikt, krijgt fijngemalen voedsel voorgeschreven, maar gaat het allerliefst ‘gewoon’ uit eten. Moet dit hem ontzegd worden omwille van veiligheid? Een doosje paracetamol bewaren zonder naamsticker geldt als ‘onveilig’ volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Maar wie heeft dit niet thuis liggen?

Wat is hier goede zorg? In deze praktijkgerichte workshop van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) wordt dit spanningsveld tussen veilige zorg en andere vormen van goede zorg verkend.

Allereerst gaan deelnemers verkennen waar we het over hebben als we spreken over goede en veilige zorg. Welke associaties roepen de twee begrippen op? Waar is er overlap, en waar schuren de begrippen juist?

De deelnemers maken kennis met de perspectieven van verschillende betrokkenen en reflecteren daar samen op. Is veiligheid het hoogste goed? Kunnen andere waarden belangrijker zijn dan veiligheid? Wanneer is afwijken van veiligheidsprotocollen een verantwoordde keuze?

Een interactieve workshop, waarin we met elkaar in gesprek gaan over welke afwegingen meespelen als het gaat om veilige en goede zorg en hoe daarmee om te gaan in de praktijk.

Deze workshop wordt gegeven door dr. Ingrid Geesink en Myrthe Lenselink, MA, (senior) adviseurs bij het Centrum voor Ethiek en Gezondheid en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Meer informatie en aanmelden voor het jubileumcongres.