KNMG lanceert ethische toolkit

Wat is medisch zinloos handelen en hoe bepaal je dat? Wanneer mag je je beroepsgeheim doorbreken? Artsenfederatie KNMG heeft op 15 februari jl. een ethische toolkit gelanceerd om zorgprofessionals bij dit soort vragen de weg te wijzen.

De ethische toolkit is een online naslagwerk op het gebied van medische ethiek voor geneeskundestudenten en artsen. Deze toolkit bevat onder andere een praktisch stappenplan, podcasts en een scala aan toegankelijke informatie, zoals een inleiding in de ethiek en relevante ethische theorieën. De ethische toolkit is ontstaan uit een samenwerking tussen de KNMG en De Geneeskundestudent. Een combinatie van ethische kennis en het precies weten hoe dit te vertalen naar de arts van de toekomst.

Naast de informatie die nu al online staat, worden er maandelijks aansprekende columns, artikelen en interessante podcasts gepubliceerd waarin bijvoorbeeld een ethisch dilemma wordt belicht. Kijk voor meer informatie op de website van het KNMG.