Save the date - 7e Els Borst Lezing 27 november 2019

Prof. dr. Carlo Leget houdt de volgende Els Borst Lezing van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) op woensdagmiddag 27 november 2019 in de Glazen Zaal in Den Haag: 'De prijs van de vrijheid. Over de positie van sociaal kwetsbare mensen met beperkte cognitieve vaardigheden in de samenleving'.

Prof. dr. Carlo Leget houdt de 7e Els Borst Lezing van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG)

De lezing gaat over jongeren met een verstandelijke beperking die kampen met sociaal-psychische problemen maar die buiten de reguliere zorg vallen.

Carlo Leget is hoogleraar Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) in Utrecht en bijzonder hoogleraar zingeving en ethiek in de palliatieve zorg namens het Integraal Kankercentrum Nederland en de Associatie Hospicezorg Nederland.

Datum & aanmelden

Noteert u de datum alvast in uw agenda? De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur met aansluitend een borrel. Nadere informatie over het programma volgt in de komende weken via de website van de 7e Els Borst Lezing. Meld u hier vast aan!

Over de Els Borst Lezing

De Els Borst Lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. Het CEG is in 2003 opgericht op verzoek van de toenmalige minister van VWS, Els Borst. Sindsdien signaleert en informeert het CEG over diverse ethische vraagstukken die worden opgeroepen door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het CEG is een samenwerkingsverband van de Gezondheidsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).