Save the date - 8e Els Borst Lezing 25 november 2020

Dr. Tamar Sharon houdt op woensdagmiddag 25 november 2020 de jaarlijkse Els Borst Lezing van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) in Den Haag. De lezing gaat dit jaar over de digitalisering van de gezondheid.

Ontwrichte zorg? Digitale gezondheid en het verlies van publieke waarden.

Digitalisering van de gezondheid -van wearables en apps tot AI en geautomatiseerde besluitvorming- belooft de gezondheid van individuen en de bevolking te verbeteren. Maar het destabiliseert ook fundamentele publieke waarden, waaronder autonomie, solidariteit, rechtvaardigheid en het algemeen belang. De Els Borst Lezing gaat dit jaar over wat er verloren kan gaan als we meer digitale gezondheid krijgen, en hoe we zo’n digitale gezondheid beter op onze fundamentele waarden kunnen afstemmen.

Tamar Sharon2
Beeld: ©Radboud Universiteit

Tamar Sharon

Tamar Sharon is universitair hoofddocent filosofie van de technologie en co-directeur van de Interdisciplinary Hub for Security, Privacy & Data Governance aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Datum en aanmelden

Noteer de datum vast in uw agenda! De bijeenkomst is van 15:00  tot 17:00 uur met aansluitend een borrel.

U kunt zich al aanmelden via de website van de Els Borst Lezing. Op deze website vindt u de komende weken ook meer informatie over de locatie en het programma.

Over de Els Borst Lezing en het CEG

De Els Borst Lezing is een initiatief van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) en wordt dit jaar voor de 8e keer gehouden. Het CEG is in 2003 opgericht op verzoek van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Els Borst. Sindsdien signaleert en informeert het CEG over diverse ethische vraagstukken die worden opgeroepen door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Het CEG is een samenwerkingsverband van de Gezondheidsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.