Martha Nussbaum krijgt Spinozalens 2022

De Amerikaanse filosoof Martha Nussbaum heeft de Spinozalens 2022 ontvangen. De Spinozalens is een internationale prijs voor denkers over ethiek en samenleving. Nussbaum ontving deze prijs voor haar bijdrage aan de ethische reflectie op het thema ‘gezondheid, risico en samenleving’.

Origineel denker

Nussbaum behandelt een breed scala aan thema’s die relevant zijn voor het publieke debat over gezondheidszorg en de (mondiale) verdelingsvraagstukken die daarmee gepaard gaan. De jury prijst Nussbaum als origineel denker.

Historische denker

De juryleden kozen ook een historische denker als laureaat voor 2021: de Franse filosoof Michel Foucault. Foucault zal worden geëerd met educatief materiaal dat begin volgend jaar wordt gepubliceerd.

Juryrapport

Bekijk het juryrapport op de website van Spinozalens.