Lezing Marjan Slob, denker des vaderlands, tijdens de Nacht van de Veerkracht

Deze tijd vraagt om veerkracht. Kracht om grote uitdagingen aan te gaan. Dat vraagt om veerkracht van individuen, organisaties, maatschappij en overheid, maar ook van ethiek en ethici. Vier jubilerende ethiekorganisaties (Centrum voor Ethiek en Gezondheid, Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek, Netwerk Ethiekondersteuning Nederland, opleiding Ethiek in de Zorgsector i.s.m. de Universiteit voor Humanistiek) organiseerden op 1 december 2023 De Nacht van de Veerkracht. Als je erbij was heb je samen met zo’n 200 mensen via workshops, lezingen, debatten, muziek en theater het thema veerkracht beleefd.

Voor wie er niet bij was: het inspirerende openingswoord was van filosoof, schrijver en Denker des Vaderlands, Marjan Slob. Haar lezing, getiteld “Wat kan je gemoed verdragen? Veerkracht en het onder ogen zien van de realiteit” vind je hier