6e Els Borst Lezing - Nieuwe voortplantingstechnologie, nieuwe familievormen, nieuwe ethische vragen?

Vandaag, woensdag 5 september, heeft Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie aan het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht, de 6e Els Borst Lezing 'Nieuwe voortplantingstechnologie, nieuwe familievormen, nieuwe ethische vragen?' uitgesproken. 

Welke rol kan ethiek spelen in het vormgeven van nieuwe voortplantingstechnologie? En welke implicaties heeft dit voor nieuwe gezinnen en families? Dit is het thema van de 6e Els Borst Lezing van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG). De lezing is 5 september gehouden door Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie aan het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Terugluisteren

U kunt de lezing ook terugluisteren en als podcast in i-Tunes bij TXTradio downloaden.

Coreferenten

Daarnaast spraken coreferenten Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek aan het Erasmus MC in Rotterdam en Bas Levering, wijsgerig en historisch pedagoog aan de Universiteit Utrecht en oud-lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen in Tilburg. Tevens was er een videoreactie van Susan Golombok, hoogleraar familie onderzoek aan de Universiteit Cambridge. Er volgde nog een discussie met de zaal onder leiding van Maartje Schermer, voorzitter van de CEG-commissie. 

Over de Els Borst Lezing

De lezing is een initiatief van het CEG en werd voor het eerst uitgesproken in 2013. De lezing is vernoemd naar Els Borst, die als voormalig minister van VWS aan de wieg stond van het CEG. Els Borst-Eilers (1932 – 2014) heeft tijdens haar carrière veel aandacht besteed aan diverse ethische thema’s.

Contactpersoon

Mw. mr. dr. R.E. (Rachèl) van Hellemondt