S. (Shanti) Bolt MSc

S. (Shanti) Bolt MSc

Functie
Stafmedewerker
Telefoonnummer
070 - 340 5060
E-mailadres
s.bolt@raadrvs.nl

Shanti werkt sinds begin 2022 als stafmedewerker bij het Centrum voor Ethiek en Gezondheid en als adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Shanti heeft ervaring in biomedisch en forensisch wetenschappelijk onderzoek en draagt graag bij aan de ethische analyse van nieuwe ontwikkelingen in de biotechnologie en gezondheidszorg. Shanti heeft een brede interesse in interdisciplinair onderzoek dat in directe zin ten dienste staat van de maatschappij.

Ik bewonder C.S. Lewis om zijn vooruitziende blik. Zijn werk inspireert mij om wetenschap als middel te zien, niet als doel. 'Je kunt niet eeuwig blijven ‘wegverklaren’: je zult dan merken dat je de uitleg zelf hebt weggeredeneerd. Je kunt dingen niet eeuwig blijven ‘doorzien’. Het hele punt van doorzien is om er iets doorheen te zien. Alle dingen ‘doorzien’ is hetzelfde als niet zien.

Loopbaan

Shanti behaalde haar bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Haar master Forensic Science aan de Universiteit van Amsterdam rondde ze cum laude af. Voor haar tweede master Philosophy, Bioethics and Health aan de Vrije Universiteit is ze in de afrondende fase en schrijft ze haar scriptie over de ethische (on)toelaatbaarheid van een corona-vaccinatieverplichting.